Carregant…

LA CASA GRAN

Clica el següent botó i comença l'exploració del museu etnològic de la Pobla de Vallbona
Descobreix

objectes

Subcategories

 

Eines d'animals

Els aperos d'animals són utensilis que s'usen sobre els animals de quadra com a complement de les eines de conreu, són les que corresponen a la parteix animal, tal com, cadires, forcats, cinchos, morrions o corretges.

Eines de conreu

Una eina agrícola, també denominada apero de conreu o apero agrícola, és un utensili o instrument usat en l'agricultura amb una o amb dues mans. És necessària per dur a terme tasques com esbrossar, llaurar, cavar, preparar i condicionar la terra; moure, carregar i transportar materials; sembrar i plantar, regar, abonar, netejar i mantenir; podar, segar, collir i recol·lectar; trillar, garbellar, seleccionar, dessecar i moldre, entre unes altres.

Eines i ferramentes

A la Casa Gran es disposa d'un sense fi d'eines que s'utilitzaven antigament per a diferents labors. Es disposa d'utensilis propis d'un sastre o un sabater, fins i tot, tot l'equip del barber de l'època.

Utensilis de l'almàssera

La almàssera és el molí d'oli que s'utilitzava per fabricar el mateix. A la Casa Gran es disposa dels utensilis que s'utilitzaven en el procés de fabricació de l'oli, tots exposats recreant una antiga almàssera.

Utensilis de la bodega

Un celler en vitivinicultura, és una construcció, edifici o lloc subterrani que el seu objectiu està destinat a la producció i emmagatzematge del vi.
A la casa gran es disposa dels antics barrils on es guardava el vi abans de vendre-ho. A més del celler on es fabricava.

Utensilis de la cuina

L'ajuntament de la Pobla de Vallbona ha anat recopilant objectes procedents de les cuines d'antics costums. Podent recrear així, a la Casa Gran, dues cuines completament moblades amb centenars d'objectes diferents.

Utensilis de la tenda

La Casa Gran disposa d'una tenda on antigament es venia el vi i l'oli que es feien en el celler i la almàssera corresponentment,
Aquesta tenda era el motor econòmic de La Pobla de Vallbona al segle XVIII